I den vestlige verden er vi meget optagede af lykke, og mange af os drømmer om et lykkeligt liv. Men hvad er det egentlig for en størrelse, og hvordan opnår man den? Kan man for eksempel indrette sig til et lykkeligt liv?

Lykken kan opstå mange steder, og dit hjem er ét af dem. Derfor er det nærliggende at overveje, hvordan du kan indrette dig på en måde, der bedst muligt understøtter et lykkeligt liv – hvad det så end betyder for dig.

Opnå hverdagslykke med skøn indretning

“Det lykkelige liv” er et stort og vidt begreb, og det er nok svært at påstå, at man kan opnå det alene med den rette indretning. Ikke desto mindre kan et smukt hjem med møbler i god kvalitet give et vist strejf af hverdagslykke.

Det er lykken i det små. Det er glæden ved at komme ind ad hoveddøren og tænke, “hjem kære hjem, her har jeg lyst til at være”. Det er glæden ved at træde ind i stuen og nyde synet af billederne på væggene og de særligt udvalgte møbler. Det er glæden ved at sanse et blødt gulvtæppe under de bare fødder i soveværelset.

Set i dét perspektiv kan et skønt indrettet hjem altså godt bidrage til din generelle følelse af lykke. Det er hverdagslykke, når det er bedst!

Sådan skaber du en indretning, der gør dig glad

Hvordan indretter du så et hjem, der gør dig glad og bedst muligt forsyner dig med hverdagslykke? Det er i høj grad – og som det i øvrigt er tilfældet med begrebet, lykke, generelt – et individuelt spørgsmål. Det handler nemlig først og fremmest om at mærke efter, hvad der gør dig glad.

Du kan eventuelt gå frem efter dine yndlingsfarver og indrette dig med dem. Det kan også være, at du har en hang til orden og foretrækker rene linjer og minimalisme. Eller måske er det naturen, der rører dig, og så kan du invitere grønne planter og naturmaterialer ind i dit hjem. Første step, når du skal indrette et hjem, der giver hverdagslykke, er altså at afdække, hvad der gør dig glad.

Skal lykken vare ved længst muligt, er det selvfølgelig en god idé at investere i møbler og genstande i god kvalitet. Så har de som regel en længere holdbarhed. Desuden vil man ofte blive gladere for særligt udvalgte objekter end for en bunke billige ting – som i sidste ende måske alligevel løber op i den samme pris.