Bingo er simpelt spil og der skal ikke anvendes meget udstyr for at komme i gang med at spille bingo. Her kan du se hvad du skal bruge og læse de ligeså simple regler man skal kende for at spille bingo.

Udstyr til at spille bingo med

Herunder er en liste over udstyr du skal bruge til at spille bingo med.

  • Bingoplader – bingoplader er ark med et række numre på, som er inddelt i kolonner med henholdsvis B-I-N-G-O bogstaverne. Pladerne kan købes i mange spilbutikker og online.
  • Bingomarkører – bingomarkører er små ting, du kan bruge til at markere numrene på dine bingoplader med. Der findes mange forskellige bingomarkører og du kan bruge lige præcis hvad du har lyst til f.eks. små plastik jetoner, sten, nødder el. lign. små genstande.
  • Kugle el. pose – du skal bruge en kugle el. pose der indeholder numre, som trækkes for at finde ud af, hvilke numre der skal markeres på bingopladerne. Bingokuglen el. posen kan købes i mange spilbutikker og online.
  • Bingonumre – du skal have alle tallene fra 1-90 der skal lægge i posen el. kuglen hvor opråberen skal trække tallene fra.
  • Opråber – der skal altid være en opråber i bingo, der sørger for at tallene bliver råbt op en efter en, og i en bingohal skal opråberen også gerne stå for lidt underholdning. Det er også opråberens opgave at holde styr på hvem der får bingo og at reglerne bliver fulgt.

Angående regler så kan du læse de hurtige regler til bingo herunder eller læse meget mere om bingo på denne side.

Reglerne for bingo

Bingo er et sjovt og enkelt spil, der er populært i mange lande verden over. Der findes mange forskellige varianter af spillet, men de grundlæggende regler er de samme for de fleste af dem.

Her er en oversigt over de grundlæggende regler i bingo:

  1. Køb bingoplader med et række tal på, som er inddelt i kolonner med henholdsvis B-I-N-G-O bogstaverne. Pladen vil typisk have 25 numre på, men der findes også plader med færre numre.
  2. Del pladerne ud til spillerne. Hver spiller får én plade.
  3. Vælg en person, der skal være bingomægler og trække tal fra en bingokugle, eller brug en bingomaskine til at generere tallet.
  4. Når der trækkes et tal, skal spillerne markere tallet på deres bingoplade, hvis de har det.
  5. Spillet fortsætter, indtil en spiller har markeret alle de numre på deres bingoplade, der er trukket. Når en spiller har gjort dette, råber de “BINGO!” for at vise, at de har vundet, og der bliver ofte uddelt en præmie her.

Der findes mange forskellige varianter af bingo, og derfor kan der være forskellige regler for de enkelte spil. Det er vigtigt at læse reglerne grundigt, før man begynder at spille, så man ved, hvad man skal gøre.