Oddsene på favoritsejre er ofte meget små. Hvis man følger godt med i en sportsgren, kan man nogle gange se nogle tendenser, som bookmakerne ikke har taget højde for, når de sætter deres odds.

Her et glimrende eksempel fra Australien Open i tennis i 2014:

Op til Australian Open i 2014 var Rafael Nadal top-seedet og verdens nummer 1 i tennis. Han var endelig tilbage i topform efter et par år med langvarrige skadesproblemer og havde i 2013 vundet både French Open og US Open samt ni andre titler.

Efter let at have slået Roger Federer i semifinalen var Rafael Nadal tårnhøj favorit til at slå Stan Wawrinka i finalen. Med odds 1.18 ville en sejr give ville et 10 kr kun give en ginst på 11,80 kr.

Sandsynligheden for en sejr til Nadal var sat til 84,75%.

Selvom Stan Wawrinka havde spillet det bedste tennis i sin karriere og stået den forsvarende mester Novak Djokovic i kvartfinalen, var odds’et på en sejr til Wawrinka sat til hele 5.60.

Dette høje odds tog primært udgangspunkt i, at Wawrinka aldrig havde slået Nadal i deres hitil 12 opgør – han havde end aldrig vundet et sæt.

Hvis man fulgte lidt med i tennis, så ville man ud fra dagsformen kunne ane en stor overraskelse, eftersom Wawrinka havde spillet forrygende og stået flere stjerner på sin vej til finalen. Desuden havde Wawrinka kun tabt 7-6 7-6 i det seneste opgør mod Nadal.

Desuden passede Wawrinas power game perfekt til de superhurtige tennisbaner i Melbourne. Selvom Nadal er en alsidig spiller, er det dog fortsat grus, som er hans helt store kompetence.

Det viste sig, at Stan “The Man” vandt Australian Open ved at slå Nadal i 4 sæt.