Kender du følelsen af at ligge i din seng og vende og dreje fordi du ikke kan falde i søvn? Finder du det svært at ligge godt i sengen?

Så kan det være at det er tid til at udskifte den. Det siges ofte at hvis du har en dårlig seng, så vil du sandsynligvis også få en dårlig søvn. Det kan være hårdt og kan nemt påvirke din hverdag.

Dårlig søvn gør en træt, øm og kan endda give hovedpine. Men med den rette seng som er tilpasset dig og din krop, kan du undgå alt dette. Med en god seng, madras og dyne, kan du komme træthed til livs.

Det er fordi du får den rette støtte og aflastning imens du sover.

Vejen frem til bedre søvn

Hvis du kigger rundt på markedet, er der nemlig rigtig mange senge, dyner og madrasser at vælge imellem. Det kan måske være lidt uoverskueligt men med nogle gode ”pointers” er det nemt at finde ud af hvad du skal holde øje med.

Ikke alle senge vil dække enhvers behov så det er altid en god ide at gøre på med dig selv om dine egne behov. For eksempel kunne det være at du gerne vil have en seng med en bestemt fasthed.

Eller også vil du gerne have mulighed for at kontrollere din stilling når du ligger ned. Uanset hvad er det vigtigt for dig og din søvn at du stiller krav til din seng, så du for det bedste ud af natten.

Du kan se mere her på denne side for at få et indblik i de bedste senge, dyner og madrasser i test, samt hvordan du skaber et soveværelse hvor du sover godt.

Typer af senge og hvad de kan tilbyde

Som tidligere nævnt er der diverse typer af senge som dækker forskellige behov. Der er den populære elevationseng som er god til individuel støtte da du får mulighed for at kontrollere din position.

Med en elevationseng, kan du hæve og sænke både hovedenden og fodenden. Sådan en seng er oplagt til dig hvis du lider af ryg problemer eller vil bare gerne have en ekstra luksus om natten.

Der er kontinentalsengen som er opbygget af flere lag; en box madras som bund, en springmadras om toppen og en ”kerne” i midten som du kan vælge af i forskellige materialer.

Alle tre lag gør denne seng populær og god i komfort. Hvis du har et stramt budget, kan du kigge på en Box madras, som anses for at være rimelige i god pris. Når det kommer til komfort i en box madras, er det altid en god ide at holde øje med fjedretypen.

Stil altid krav til din seng

Ud over den type seng som passer til dig, er der andre faktorer som påvirker den seng som er bedst for dig. Ud over dine egne behov kan din vægt også have en indflydelse.

Men samtidig også hvorhenne sengen skal stå og hvor stort rummet er. Alt sammen er ting som du bør nøje overveje imens du kigger efter din nye seng.